До вбивства Шеремета причетна Росія - МВС

У вбивстві Шеремета знайшли російський слід

У відомстві заявили, що більшість доказів вказують на російський слід у загибелі журналіста.

Заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян підтвердив озвучену раніше главою МВС Арсеном Аваковим версію про російський слід у вбивстві журналіста Павла Шеремета, передає Lb.ua.
Нагадаємо, Шеремет загинув 20 липня 2016 року в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. У Генпрокуратурі загибель журналіста назвали вбивством.
"Міністр має рацію в тому, що у нас одна з ключових версій і більшість доказів вказують на те, що є російський слід", - заявив Троян.
Заступник міністра зазначив, що в разі, якщо підтвердиться версія про причетність Росії до вбивства Шеремета, слідство розглядатиме як мотив злочину професійну діяльність журналіста.
"Оскільки він був в опозиції до російського президента і навіть білоруського. Тобто такі речі вже не будуть відкинуті", - додав Троян.
Він також зазначив, що Служба безпеки України не захотіла очолити розслідування справи про вбивство Шеремета, хоча, на його думку, саме СБУ повинна була зробити це з самого початку, оскільки поліція і СБУ не синхронізували свої дії, що значно ускладнювало хід справи.

Раніше редакція розслідувань Громадського та міжнародна мережа журналістів-розслідувачів OCCRP представили фільм-розслідування про вбивство Шеремета.
У Нацполіції пообіцяли долучити розслідування ЗМІ до матеріалів кримінальної справи.

Related

Гаряча новина 4902504537919119642

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item