Візовий режим з Росією, Пинзеника на зміну Гонтаревій - що пишуть українці Порошенкові


Протягом квітня на сайті президента з'явилися 285 електронних петицій.
Ми пропонуємо читачам найцікавіші.
Щоб документ потрапив на стіл президенту, потрібно назбирати 25 тис. підписів протягом трьох місяців.
Зобов'язати міністерство освіти проводити безкоштовні курси української мови для переселенців з окупованих територій. Петиція з'явилася на сайті 4 квітня.
Декомунізувати Верховну Раду.
"Головний законотворчий орган країни носить назву, яка дісталася у спадщину від радянського режиму. Адже "Рада" - це похідне від "радитися", тобто російською "совєтоваться". Це комуністична назва", - йдеться в тексті.
Зменшити кількість депутатів Верховної ради до 100 осіб.
"З огляду на інфорацію яка надається після депутатського голосування, та скільки реально депутатів знаходиться на голосуванні, "випливає" така правда: депутати страждають на кнопкодавство та не думають про закони за які вони голосують... Навіщо нам депутат , який прогулює засідання та живиться за бюджетні кошти?", - пише автор.
Іншою петицією пропонується зменшити кількість депутатів до 200-250.
"І зарплату їм 10-12 тис. грн. Не подобається мала зарплата - геть з державної служби, дай місце порядним законотворцям і більш патріотично налаштованим громадянам", - пише автор.
Зняти з депутатів недоторканність.
"Яку вони збираються зняти з себе з початку 2000 року. Всі перед законом рівні, не повинно бути мандатів і всяких привілеїв. Закон один для всіх", - петиція назбирала 392 голоси.
Кримінальну відповідальність за "кнопкодавство".
"Призначити термін покарання, позбавлення волі строком на 2 роки, без права виходу під заставу та ін. Позбавити права відновлення на посаду депутата", - вважає автор.
Введення візового режиму з територією Російської Федерації.
"Пане президенте, у зв'язку з першим кроком, щодо отримання безвізового сполучення з Європейським Союзом. Вважаю за необхідним розглянути ведення візового режиму з територією Російською Федерації у зв'язку з її найближчим розпадом, та можливим зростанням неконтрольованого потоку біженців. Питання ведення віз для Російської Федерації є питанням обороноздатності країни", - йдеться в документі.
Візове питання "Чий Крим?" для громадян РФ при в'їзді в Україну.
"Дозволяти в'їзд на територію країни громадянам РФ тільки після підписання декларації з визнанням територіальної цілісності України.
Громадянин РФ, який свідомо виправдовує анексію, для прикриття і легалізації якої розв'язано кровопролитну війну, не може вважатися "бажаною персоною"", - пропонує автор.
Збільшення виплати при народженні дитини.
"В зв'язку з тим, що постійно ростуть ціни на все, піднялася мінімальна заробітна плата вважаю за потрібне, щоб були підняті виплати на дітей при народженні. Якщо майбутня мама працює і отримує хай навіть 3000 грн, то коли народжується дитина, мама втрачає роботу, а соціальна виплата складає трохи більше 800 грн. Чи можливо за такі кошти утримувати дитину?", - йдеться в тексті.
Демонтаж гербу колишнього СРСР на меморіалі "Батьківщини-мати".
"Зараз в країні діє закон про декомунізацію. Активно змінюються назви міст, сіл, вулиць. А в головному місті нашої країни, в самому серці Києва, на меморіалі "'Батьківщина-мати" зображений символ комуністичного режиму. Цей символ,як і всі інші символи, радянської влади, повинен бути демонтований та замінений на державному символіку нашої країни", - пояснює автор.
Призначити головою Національного банку Віктора Пинзеника, пропонує автор петиції.
Референдум про вступ України в НАТО.
"Треба якнайшвидше провести референдум щодо вступу України в НАТО. Впевнений що відсоток людей які це підтримають буде доволі високий", - йдеться в тексті.
Заборонити діяльність компанії Яндекс в Україні.
"Заборонити діяльність компанії Яндекс в Україні і накласти відповідні санкції на неї в інтересах національної безпеки та оборони.
Вищезгадане компанія здійснює експансію в Україні і фінансується російським капіталом, що становить загрозу національній безпеці", - йдеться в тексті.
Сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Першою петицією, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Related

Політика 936303596328219892

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item