Провайдери платитимуть штрафи за невиконання указу про заборону сайтів РФ


За невиконання указу президента Петра Порошенка про заборону ряду соціальних мереж і веб-сервісів Росії, серед яких сайти "Яндекс", "Одноклассники" та "ВКонтакте" передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність.
Про це йдеться у повідомленні Нацкомімісії.
"Статтею 75 зазначеного закону встановлено, що особи, винні в порушенні законодавства про телекомунікації, притягуються до цивільної, адміністративної, кримінальної відповідальності", - сказано в тексті.
Згідно зі статтею 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
У Нацкомісії додали, що ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адмінстягнення за порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Згідно зі статтею 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб в розмірі від 50 до 10 неоподатковуваних мінімумів.
15 травня президент Петро Порошенко продовжив санкції проти низки російських фізичних і юридичних осіб. Санкції передбачають блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники", "Яндекс", сайту Mail.ru та низки інших російських IT-компаній.
Указ набуде чинності до 1 червня.

Related

Суспільство 6016775876741238525

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item