Міжнародний суд ООН дав Україні рік та місяць для аргументації за позовом проти Росії

Зеркаль позитивно оцінює такий графік для України
Міжнародний суд ООН визначив графік процедур за позовом України проти Росії, давши кожній із сторін по року на подачу доказової бази суддівській колегії.
Напередодні в Гаазі відбулася нарада представників України, Росії та голови Міжнародного суду ООН Ронні Абрахама, в ході якого сторони погодили графік подальшого розгляду звинувачень щодо порушення з боку РФ двох конвенції ООН та відповіді на них.
Про це в коментарі Європейської правді повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, яка представляє уряд України на слуханнях у Гаазі.
За словами Зеркаль, в України є рік та місяць для подання документів про дії російської сторони. Цей термін закінчується 12 червня 2018 року.
Після цього у російської сторони є також рік на подання так званого контрмеморандуму заперечень до даних, наданими українською стороною.
Таким чином, позиція обох сторін в суді не раніше 12 липня 2019 року.
Після цього суд повинен визначити новий графік для надання сторонами коментарів на позиції один одного.
Зеркаль позитивно оцінює такий графік судових процедур.
"Строки подання Меморандуму, 13 місяців, відповідають загальному наміру української сторони", - пояснила вона.
Раніше Зеркаль анонсувала зустріч в Гаазі 12 травня, в ході якої очікувалося, що президент суду буде приймати рішення щодо подальшого розгляду справи.
19 квітня Міжнародний суд ООН виніс проміжне рішення у справі "Україна проти Росії", визнавши за собою юрисдикцію prima facie для розгляду даної справи. Зокрема, суд визнав, що Україна довела можливість тимчасових заходів в суперечці "Україна проти Росії".
    Разом з тим, суд не знайшов підстав для введення додаткових заходів щодо Росії згідно Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, але підтримав позицію України в питанні расової дискримінації в Криму.
    У МЗС України заявили, що таке рішення суду є "конструктивним підходом".

    Related

    Події у світі 7592135332220339248

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item