ЗМІ: Росія причетна до кібератак на енергомережі країн Балтії

Російських хакерів запідозрили в кібератаках на енергомережі країн Балтії 
Хакери, імовірно підтримувані Росією, здійснили кілька кібератак проти енергетичних мереж країн Балтії, повідомляє Reuters з посиланням на інформовані джерела.
За інформацією співрозмовників агентства, хакери протягом останніх двох років неодноразово несанкціоновано втручалися в енергомережі країн Балтії, паралельно здійснивши більш серйозні напади на мережі України. Співрозмовники запевняють, що за кібератаками стоять російські державні установи. 
Агентство зазначає, що в кінці 2015 року хакери атакували інтернет-шлюз, що використовується для управління Балтійською електроенергетичною мережею, порушивши її роботу, але не викликавши відключення електроенергії. Джерело відмовилося повідомити подробиці через розслідування інциденту.  
Крім того, за словами джерела, російські хакери також спробували "покласти" Балтійську трубопровідну систему з метою викликати широкомасштабні збої в поставках пального, однак їх спроба не увінчалася успіхом. 
Нагадаємо, що в грудні 2016 року в Київській області стався великий збій в системі енергопостачання, в результаті чого були знеструмлені підстанція у Нових Петрівцях і Київська ГАЕС. Серед можливих причин збою розглядалася хакерська атака.  

Related

Події у світі 4786946621634556286

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item