Захід "поставив на паузу" питання Донбасу


Нормандський формат переговорів, у якому беруть участь Україна, Росія, Німеччина та Франція, фактично призупиняє свою роботу.
Про це у Facebook написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.
"Німеччина входить у період виборів, що відбудуться у вересні. У Франції найближчими місяцями тільки формуватимуть новий кабінет новообраного президента. Їм буде не до зовнішньої політики, принаймні, не до Донбасу. В США так само ще тільки формують структури, які відповідають за певні напрямки зовнішньої політики.
Путін усе це використовує, тому нормандський формат, фактично, поставлений на певну паузу. Це напряму впливає на Мінський формат, похідний від нормандського. Схоже, питання, які ми так важко намагаємося вирішувати в Мінську і які є заблокованими, поки що залишаться в тому самому стані", - заявила вона.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Related

Політика 6141935672212325303

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item