Еммануель Макрон. Все, що треба знати про нового президента Франції

Еммануель Макрон. Все, що треба знати про нового президента Франції
Новий президент Франції Еммануель Макрон здобув перемогу з неочікувано високими результатом
У неділю, 7 травня, після підрахунку 99,99% голосів у другому турі виборів президента Франції переможцем став лідер руху Вперед! Еммануель Макрон, набравши 66,06% голосів, у той час як глава Національного фронту Марін Ле Пен отримала 34,94% голосів.
І хоча офіційні результати будуть оголошені 11 травня, Франція вже святкує перемогу нового очільника держави.

Блискучий політик, володар багатьох талантів, наймолодший кандидат. Крім того, він говорить кількома мовами, віртуозно грає на фортепіано, славиться поетичними і акторськими талантами. У його передвиборчій кампанії був зроблений акцент на подальше дерегулювання економіки і підтримку Європейського Союзу.
Який шлях передував президентській перемозі нового лідера? НВ зібрало найцікавіші факти з життя Макрона.
Народився в сім'ї медиків - професора неврології в Університеті Пікардії Жан-Мішеля Макрона і доктора медичних наук Франсуази Макрон-Ногес.
У 16 років виграв конкурс гри на піаніно при консерваторії рідного міста Ам'єн.
Отримав ступінь бакалавра в елітному ліцеї Генріха IV в Парижі, у якому навчалися в різні роки багато культурних діячів, письменників, філософів та політиків, зокрема Жан-Поль Сартр, Мішель Фуко, Альфред де Мюссе, Гі де Мопассан, Проспер Меріме, Андре Жид, архієпископ Парижа Андре Вен-Труа та інші.
Був помічником філософа Поля Рікера під час навчання на філософському факультеті в Інституті політичних досліджень. Магістерську роботу написав про Макіавеллі, а дипломну - про Гегеля.
У 2007 році одружився зі своєю колишньою вчителькою французької мови Бріджит Троньо, яка старша за нього на 24 роки. До зустрічі з Макроном, якому на той момент було 15 років у Бріджит Троньо вже був чоловік і троє дітей. Спільних дітей у пари немає.
Був інвестиційним банкіром у Rothschild & Cie Banque.
Входив у Соціалістичну партію від 2006 по 2009 рік.
Головним політичним досягненням Макрона є прийняття так званого "закону Макрона" - "закону економічного зростання, активності і рівності шансів", який передбачає, зокрема, відкриття магазинів по неділях і відкриття для конкуренції сектора автобусного транспорту.
- 6 квітня створив політичну партію Вперед! (En marche - фр.), яку оголосив "ні правою, ні лівою".
- 16 листопада 2016 року Макрон оголосив про свою участь у президентських виборах 2017 року і опублікував книгу-програму Революція (Révolution - фр.), яка швидко стала бестселером.

Related

Політика 3738852333646603768

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item