У російському СІЗО помер українець, звинувачений у підготовці теракту - ЗМІ


У ростовському слідчому ізоляторі через серцеву недостатність помер громадянин України Артур Панов. Російська влада звинувачує його в підготовці терористичного акту.
Про це повідомляє Фонтанка.
Судовий процес у справі Артура Панова почався 14 лютого в Північно – Кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону. Разом з ним на лаві підсудних також опинився і ростовський студент, якому інкримінують сприяння у злочинній діяльності українця.
Перебуваючи під вартою Панов неодноразово оголошував голодування та піддавався тортурам, що могло призвести до різкого погіршення стану здоров'я.
"Схоже Московія замордувала чергового українця. Вимагаю від МЗС України та Уповноваженої ВРУ з прав людини Валерії Лутковської негайно з'ясувати у випадку підтвердження всі подробиці смерті Артура Панова. Добитися повернення тіла Артура Панова в Україну для поховання з належними почестями", – заявив депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.
"ГПУ зобов'язана порушити кримінальне провадження проти посадових осіб РФ за вбивство шляхом незаконного позбавлення волі українського громадянина", – наголосив політик.
18-річний Артур Панов - уродженець міста Краснодон, що на Луганщині. Утримувався в СІЗО-1 в Ростові-на-Дону. Заявляв, що його викрали працівники російських спецслужб нібито за підозрою у підготовці теракту в РФ.

Related

Гаряча новина 8182980785510219444

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item