Екс-голову ФБР призначили радником із розслідування російського втручання у вибори

Мюллер буде допомагати в розслідуванні
Міністерство юстиції США призначило колишнього голову ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником у розслідуванні втручання РФ у президентські вибори 2016 року.
Про це рішення повідомив заступник генерального прокурора США Род Розенштайн, передає The Wall Street Journal.
"Користуючись своїми повноваженнями, в інтересах суспільства я прийняв рішення призначити спеціального радника, який візьме на себе відповідальність в даному розслідуванні", - заявив Розенштайн.
Роберт Мюллер керує ФБР із 2001 по 2013 рік.
9 травня президент США Дональд Трамп відправив у відставку директора ФБР Джеймса Комі, який обіймав цю посаду з 2013 року. Дональд Трамп аргументував своє рішення тим, що Комі втратив довіру у Вашингтоні. 
Пізніше американський президент назвав Джеймса Комі "піжоном" і заявив, що він був звільнений не через розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори в США. 
Нагадаємо, американське видання The New York Times повідомило про існування записів телефонних розмов, які підтверджують наявність контактів членів президентської кампанії Трампа з представниками російської розвідки за рік до президентських виборів у США в листопаді 2016 року.
За інформацією джерел, один з фігурантів цих телефонних розмов - член передвиборчого штабу Трампа Пол Манафорт, який співпрацював з Опозиційним блоком і організував таємну операцію з лобіювання у Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

Related

Події у світі 2615520239196903188

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item