Джемілєв прокоментував невиконання Росією рішення Ради Європи


Невиконання Росією рішення Ради Європи щодо Криму не стало несподіванкою. 
Про це сказав лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, повідомляє Крим.Реалії.
"Для нас не є сюрпризом, що Росія не виконує свої міжнародні обов'язки. Якби ця країна рахувалася з міжнародним правом, то вона взагалі б не окупувала Крим і не розв'язувала війну проти України. Але те, що вчора Кабінет міністрів Ради Європи ухвалив таке рішення – це додатковий внесок у скарбничку по деокупації Криму", – зазначив Джемілєв.
Він додав, що це питання буде і надалі підніматися в різних міжнародних організаціях.
"Ми постійно будемо говорити про це. Буде як в Парламентській асамблеї Ради Європи, коли раз сказали, два сказали, а потім її (Росію – КР) викинули звідти. Те ж саме буде відбуватися поступово і з Радою Європи", – додав Джемілєв.
3 травня Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення щодо ситуації в АР Крим і Севастополі. У рішенні Росію закликають забезпечити безперешкодний доступ правозахисників, і зокрема комісара РЄ з прав людини, до тимчасово окупованого Криму для здійснення моніторингу з дотримання прав людини. Також Комітет міністрів РЄ закликав скасувати рішення про заборону Меджлісу і про заборону лідерам Меджлісу на в'їзд в Крим.
5 травня, у МЗС РФ заявили, що "Російська Федерація жодною мірою не вважає себе пов'язаною зазначеним рішенням Комітету міністрів", "не вважає правомірним його використання українською стороною", а також вважає вимоги "політично і юридично нікчемними".

Related

Події в Україні 6705056262869667040

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item