Луценко: проти Януковича та його соратників - десятки корупційних справ


Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про низку корупційних справ проти екс-президента Віктора Януковича та його оточення.
Про це він сказав із трибуни Верховної Ради.
"Днями мені закинули від відомої громадської організації, що мовляв проти Януковича немає корупційних справ. Це відверта неправда.
Хочу особливо наголосити: у погоні за грантами не можна дискредитовувати свою країну, брешучи через вуста дуже шанованих міжнародних інституцій.
Доповідаю: проти Януковича та його найближчого оточення є десятки проваджень щодо корупції. У ключових випадках ми вже закінчили досудове слідство проти Януковича, Азарова, Арбузова, Колобова, Клименка, Ставицького, Курченка, інших діячів. Тепер питання за Печерським судом", - заявив він.
За словами генпрокурора, сьогодні проходить "фінальна операція в рамках другої справи Клименка (екс-міністр доходів і зборів. - Gazeta.ua) щодо податкових майданчиків".
"Зранку провели близько 500 обшуків. Уже затримали і доставили в Генеральну прокуратуру у кайданках 22 колишніх керівників податкової системи, які нанесли збитків Україні на 10 мільярдів доларів", - заявив Луценко.
"Ніхто не сховається. Ні в Ростові, ні в Москві, ні на екзотичних островах", - сказав Луценко.
Раніше у Transparency International заявили, що правоохоронці не розслідують корупційних діянь колишнього президента Віктора Януковича.

Related

Політика 2439448852140163064

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item