Посол ЄС пообіцяв Україні фінансову і політичну підтримку на шляху до євроінтеграції

 Мінгареллі: Все більше людей в країнах ЄС відкривають для себе Україну як країну величезних можливостей

Євросоюз окрім фінансової і політинчої підтримки буде надавати супровід Україні і у проведенні реформ. Про це у неділю, 14 травня, заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі з нагоди Дня Європи, пише «Інтерфакс-Україна».
«Україна зробила вибір на користь європейської інтеграції. І я хочу запевнити вас, що Україна не буде рухатися сама цим шляхом. Ми будемо допомагати політично, фінансово і давати кращі поради про те, як впоратися з проведенням реформ в Україні... ЄС стоїть поряд з Україною в той час як перед вашою країною постають величезні виклики як у сфері безпеки, так і в соціальній та економічній сферах», - сказав він.
Посол також нагадав, що між Україною і ЄС через кілька тижнів почне працювати безвізовий режим. «Це неймовірно важливе досягнення, яке найкраще свідчить про темп і обсяги реформ, що відбуваються», - додав Мінгареллі.
Дипломат запевнив, що Європейський Союз стоїть поруч з Україною тоді, коли перед нею стоять величезні виклики - у безпековій, соціальній та економічній сферах. «Ми захоплюємось і пишаємось українцями через їх рішучість буду сильнішими перед обличчям зовнішньої загрози, через рішучість взяти долю в свої руки і будувати кращу країну, краще майбутнє», - сказав голова представництва ЄС.
Він також зауважив, що все більше і більше людей в країнах Євросоюзу відкривають для себе Україну як країну «величезних можливостей щодо туризму, культурного обміну та проведення ділових контактів» і зазначив, що обсяги торгівлі з моменту набуття чинності Угоди про асоціацію між ЄС і Україною зростають. «Усе більше українських компаній знаходять свої можливості на ринку країн ЄС, що означає зростання зайнятості для українців» - наголосив він.
Крім того, Хьюг Мінгареллі пригадав і про агресію Росії проти України. «Те, що відбувається сьогодні в Україні, насправді стосується всієї Європи, ми правда захоплюємося українцями, їхньою рішучістю бути сильнішими перед обличчям зовнішньої загрози, взяти долю у свої руки і будувати кращу країну і краще майбутнє», - заявив дипломат.
Нагадаємо, що ЄС виділив Україні 10 мільйонів євро на підтримку реформи держуправління. У Кабміні планують залучати спеціалістів на відкритих конкурсах для роботи в міністерствах.
Також повідомлялося, що з 11 травня представництво ЄС в Україні почало офіційну медіа-кампанію про безвізовий режим з Євросоюзом.

Related

Події у світі 768617582541939620

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item