ЗМІ: План з енергонезалежності Криму на мілині

Будівництво Севастопольської ТЕС

Для запуску електростанцій у Севастополі і Сімферополі потрібні газові турбіни високої потужності.

 
Плани Росії щодо будівництва в анексованому Криму двох електростанцій поки не справджуються, пише Независимая газета. За даними видання, для запуску електростанцій у Севастополі і Сімферополі потрібні газові турбіни високої потужності, поставки яких, як каже російська влада, поки відтерміновуються.
 
 
"Через два роки після рішення щодо проекту перед Росією постала перешкода у вигляді санкцій, що забороняють постачати європейські і західні технології у Крим", - розповідають джерела агентства Reuters.
 
 
Видання нагадує, що Севастопольська ПГУ-ТЕС будується в Балаклавському районі Севастополя. Перша черга - парогазова установка (ПГУ) потужністю 235 МВт - має запрацювати до вересня 2017 року. Другий енергоблок тієї ж потужності планувалося запустити в березні 2018 року.
 
 
Поблизу Сімферополя будується Сімферопольська ПГУ-ТЕС, її потужність і терміни введення збігаються з потужністю і термінами запуску станції в Севастополі.
 
"Однак уже очевидно, що заявлені плани реалізовані не будуть. Раніше глава Міненерго Олександр Новак публічно визнав, що запуск електростанцій затримується на кілька місяців. Зауважимо: у березні міністр уже підтверджував ймовірність перенесення будівництва на кілька місяців далі", - пише газета.
 
Нагадаємо, нещодавно в Херсонській області ввели в експлуатацію нову дамбу на Північно-Кримському каналі біля адміністративного кордону з Кримом. У той же час, за даними Херсонської ОДА, завершеним є лише перший етап зведення греблі - більше 90% робіт.

Related

Події в Україні 7273242521836748979

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item