Бізнесмени не зможуть відмовитися від забороненої російської програми - СБУ


Служба безпеки України заявила, що не взмозі змусити приватний сектор відмовитися від забороненої в Україні програми 1С. Причиною стало те, що всі оновлення у бізнесі надходять через російські сервери.
Фірма 1С — російська компанія, що спеціалізується на дистрибуції, підтримці і розробці комп'ютерних програм і баз даних ділового та домашнього призначення.
"Ми вже більше року попереджали щодо небезпеки надання персональних даних російським соціальним мережам. А програма 1С — це монополіст ринку. Бізнесу буде незручно переходити на інші програми. Всі оновлення йдуть через російські сервери. Зібрані дані можуть бути використані для підриву української економіки. Для державних компаній її використання неприпустиме. Але ми не можемо змусити приватний сектор відмовитись", - зауважила представниця СБУ Юлія Лапутіна під час круглого столу щодо запроваджених Радою нацбезпеки і оборони санкції, передає Громадське.ua.

Лапутіна відзначила, що наразі усі державні підприємства користуються цією програмою.
Керівництво компанії 1С заявили, що програма буде працювати і надалі у своєму режимі.
Вчора Порошенко підписав указ про заборону соціальних мереж та заблокування доступу до усіх російських сервісів. Від сьогодні він набув чинності

Related

Економіка 3385637968921746766

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item