Як виглядав би "горбатий Запорожець", якби його випускали зараз


Майже 50 років тому перестали випускати ЗАЗ-965, відомий як "горбатий". За 9 років виробництва їх випустили 322 166. "Запорожець" - перший радянський дешевий автомобіль. 
Його ціна становила 1800 крб. Це 22 середні радянські зарплати.
ЗАЗ-965 - одна з найпопулярніших машин серед українських колекціонерів ретроавто. Не дивно, що багато компаній намагались осучаснити легенду вітчизняного автопрому, подібно до Volkswagen Beetle чи Fiat-500.
За останні 15 років українські дизайнери, інженери й гаражні умільці розробили більше десяти сучасних версій "Запорожця". Горбатим ЗАЗ-965 зробив встановлений позаду двигун, що збільшив об'єми обводів кузова. Не у всіх нових розробках двигун встановлено ззаду. Є повнопривідні версії - кросовери та машини з високим кліренсом.
Askaniadesign Carstyling Studio розробила модель ЗАЗ-965 Crossover, надавши йому "земних" форм і зробивши максимально привабливим для широкого споживача. Проте справа зависла на етапі ескізів - не розробили навіть замальовки салону автомобіля. Надії на його серійне виробництво згасли.




















У мережі з'явився інший варіант ЗАЗ-965, автором якого є дизайнер-аматор Mr.Dicks. Новий "горбатий" - це суміш Fiat 500 та VW Beetle. Він отримав багато схвальних відгуків. Міг зацікавити як представників вітчизняного автопрому, так і іноземні компанії.
Проте відродження "Запорожця" так і залишається справою любителів. Офіційних заявок Запорізького автозаводу щодо підготовки випуску нового ЗАЗ-965 немає.
АвтоЗАЗ планує запустити у виробництво нову модель - перший кросовер в історії автозаводу. В його основі - Chery Tiggo 3X. У нас вона буде відома як ZAZ Forza.

Related

Цікаво 3814435006816460527

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item