Фотокореспондента з РФ не пустили на Євробачення

У Раміля Ситдикова не виявилося офіційного листа із запрошенням від Євробачення

Рамілю Ситдикову видали рішення про депортацію з України.

Фотокореспондента МИА Россия сьогодні Раміля Ситдикова, акредитованого на Євробачення-2017 в Києві, не пустили в Україну. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на директора об'єднаної дирекції фотоінформації МИА "Россия сегодня"Олександра Штоля.

"Нашого фотографа "завернули" з Києва. На кордоні взяли документи, пішли кудись і через приблизно одну годину принесли постанову про відмову у в'їзді. Акредитація була отримана за всією формою", - стверджує Штоль.

За його словами, організаторів Євробачення запитували про можливість отримати запрошення, але ті "відразу сказали, що таких документів вони не видають".

"За нормального розвитку подій Раміль повинен був з підтвердженням акредитації отримати оригінал в прес-центрі заходу в Києві. Роздруківка з сайту з підтвердженою акредитацією владу в аеропорту не задовольнила, зажадала офіційного листа із запрошенням від Євробачення", - стверджує Штоль.

Сам Ситдиков розповів, що йому задавали стандартні запитання про мету візиту, а потім видали рішення про депортацію.

"Причина - не може підтвердити мету запланованого перебування на території України", - повідомив він телефоном.

Ситдиков також додав, що йому видали зворотний квиток і супроводили до літака. Зараз триває посадка на рейс.

Як повідомлялось, раніше СБУ заборонила в'їзд російській співачці Юлії Самойловій, яка повинна була представляти РФ на Євробаченні-2017, через її виступи в анексованому Криму.

Офіційне відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2017 відбудеться в Києві 7 травня. Півфінали відбудуться 9 і 11 травня, а фінал - 13 травня. У конкурсі беруть участь 42 країни. У свою чергу Росія відмовилася від участі і трансляції Євробачення-2017.

Related

Події в Україні 4917341450796861098

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item