Колишнього нардепа арештували за державну зраду


Колишнього народного депутата від Соціалістичної партії Івана Бондарчука підозрюють в організації акції протесту, яку фінансувала Росія. 
Його арештували і відкрили кримінальне провадження за статтею "Державна зрада".
"Арештували 73-річного Івана Миколайовича за "зраду Батьківщині". Його звинувачують у тому, що він готував протестну акцію проти президента Порошенка. Загрожує Івану Миколайовичу 15 років в'язниці. Що це насправді? Це помста за 9 Травня. Зараз вони будуть мстити всім, хто організував "Безсмертний полк", всім, хто вийшов 9 Травня із портретами своїх предків-визволителів. Тоді, 9 Травня, вони просто не змогли влаштувати криваву баню. Дуже хотіли, але не змогли. Було Євробачення. Було би не комільфо. А тепер можна. Тепер все можна", – написав лідер "Союзу лівих сил" Василь Волга на своїй сторінці у соцмережі.
Іван Бондарчук очолював вінницьку обласну організацю партії "Союз лівих сил" та товариство "Україна-Росія". Брав активну участь в організації мітингу пенсіонерів, мітингу солідарності трудящих і акції "Безсмертний полк" у Вінниці.
Слідчі СБУ отримали у суді дозвіл на тимчасовий доступ до телефонних з'єднань підозрюваного. Їх цікавлять телефонні розмови із абонентами, які підписані як "Максим Іванович" та "Сергій".
"Протягом 2016 року він передавав вказаним іноземцям інформацію щодо актуальної політичної ситуації у Вінницькій обласній та міській радах, балансу політичних сил та настроїв депутатів, характеризуючих відомостей стосовно молодіжних організацій регіону та їх лідерів, акцій протестного характеру, особливо навколо створення "госпітальних округів". Ініціативно пропонував власну допомогу та вказував на необхідності активізації свого використання в інтересах іноземців", – повідомляє Vlasno.info.
В березні 2017 року Бондарчук їздив до Москви і спілкувався із посадовцями Державної Думи Російської Федерації. Отримав інструкції щодо подальшої співпраці. Домовилися про використання із метою конспірації окремого мобільного додатку. Запланували протестну акцію, під час проведення якої мали би використовуватися плакати із гаслами, що спрямовані на "різку критику влади та розпалювання сепаратистських настроїв".
У Вінниці 9 травня "Союз лівих сил" та організація "Україна-Росія" провели акцію "Ніхто незабутий – ніщо незабуте" – за принципом російської "Беcсмертный полк". Учасники прийшли з фотографіями родичів учасників Другої світової війни. Раніше виконком Вінницької міськради подав позов до адмінсуду про заборону акції.

Related

Гаряча новина 995228332714218396

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item