Путін і Трамп хочуть зустрітися на саміті G20

Дональд Трамп і Володимир Путін

Під час телефонної розмови лідери висловилися за підтримку контактів і зустріч в рамках саміту "Великої двадцятки" в липні.

Президенти Росії і США Володимир і Дональд Трамп провели телефонні переговори, передає прес-служба Кремля.
Лідери двох країн обговорили перспективи координації дій Росії і США в боротьбі з тероризмом в Сирії, а також "докладно обговорили ситуацію на Корейському півострові".
Зазначається, що Путін закликав до стриманості і зниження рівня напруженості. Президенти домовилися "налагодити спільну роботу, орієнтовану на дипломатичні розв'язки щодо комплексного врегулювання проблеми".
Путін і Трамп домовилися підтримувати контакти по телефону і висловилися за те, щоб зустрітися особисто в рамках саміту G20, який відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі.
Також глави держав домовилися активізувати діалог між главами зовнішньополітичних відомств з пошуку варіантів вирішення сирійської кризи.
"Мається на увазі, що міністр закордонних справ Росії і держсекретар США будуть оперативно інформувати лідерів про досягнутий на даному напрямку прогрес", - пояснили в Кремлі. Це повинно створити передумови до запуску реального врегулювання в Сирії.
За повідомленням прес-служби російського президента, розмова "носила діловий і конструктивний характер".
У Білому домі розмову президентів назвали "дуже хорошою".
За словами американської сторони, лідери обговорили створення "безпечних зон деескалації" для досягнення міцного миру в Сирії, боротьбу з тероризмом "на всьому Близькому Сходу" і те, "як найкращим чином вирішити дуже небезпечну ситуацію навколо КНДР".
Нагадаємо, бесіда Путіна і Трампа стала третьою з моменту інавгурації американського президента.
Перші переговори відбулися в кінці січня, тоді лідери обговорили боротьбу з тероризмом, ситуацію в Сирії і в Україні, а також основні питання двосторонніх відносин. Крім того, на початку квітня Трамп подзвонив Путіну, щоб висловити співчуття у зв'язку з терактом в Санкт-Петербурзі.

Related

Події у світі 5481906591343707523

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item