В NASA знайшли планету, дуже схожу на Землю


Про це повідомляє NASA.
Згідно з повідомленням відомства, планета, розмір якої приблизно дорівнює розміру Землі, знаходиться на такій же відстані від своєї зірки, як Земля - ​​від Сонця.
"Ця крижана планета є найменшою з тих, що коли-небудь були виявлені за допомогою мікролінзування", - повідомив в зв'язку з відкриттям співробітник Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені Йоссі Шварцвальд.
У NASA відзначають, що, "швидше за все, планета занадто холодна для того, щоб на ній могла бути життя в тому вигляді, в якому ми знаємо її, оскільки її зірка занадто слабка".
Як пояснили в NASA, нова планета отримала назву OGLE-2016 BLG-1195Lb. Вона була виявлена ​​в результаті впровадження на базі Варшавського університету оптичного експерименту по гравітаційного лінзування (Optical Gravitational Lensing Experiment, OGLE). Автори дослідження також використовували Південно-Корейську мережу телескопів мікролінзування KMTNet і американський космічний телескоп "Спітцер".
У NASA відзначають, що відкриття сприяє кращому розумінню розподілу планет в нашій галактиці. На думку вчених, це дає нові знання для розуміння планетарних систем за межами Сонячної системи.
Нагадаємо, що в квітні вчені знайшли схожу на Землю планету з атмосферою.

Related

Цікаво 5563235674449490379

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item