Російські хакери планували атаку на французькі банки - Reuters

Росіяни планували атаки на великі європейські банки
Група російських кіберзлочинців планувала атаку на європейські банки, повідомило Reuters з посиланням на слідчих і джерела, знайомі з ситуацією.
Члени угруповання, названої Cron на честь шкідливої програми, яку вони використовували, відправляли повідомлення із заражених телефонів, після яких банки переказували гроші на їх акаунти.
Хакери, 16 з яких були заарештовані працівниками російських органів правопорядку в листопаді 2016 року, заразили шкідливим ПЗ більше мільйона смартфонів в Росії, в середньому зламуючи 3500 пристроїв в день, повідомила компанія Group-IB, яка займається розслідуванням атаки спільно з МВС.
Зловмисники зробили мішенню клієнтів Ощадбанку та поцупили кошти з рахунків Альфа-банку та системи онлайн-платежів Qiwi, виявивши уразливість сервісів передачі смс-повідомлень.
"Хакери отримали порівняно невелику суму грошей - понад 50 мільйонів рублів - однак за невеличку місячну плату вони також отримали доступ до вдосконаленого шкідливого ПЗ, щоб атакувати клієнтів банків Франції і, ймовірно, ряду інших західних країн", - йдеться в матеріалі.
Зокрема, повідомила Group-IB, вони планували атаки на великі європейські банки, включаючи французькі Credit Agricole, BNP Paribas і Societe General.

Related

Гаряча новина 1858222137461863596

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item