Путіна не можна вважати блискучим політичним гравцем - The Washington Post


Президента Росії Володимира Путіна не можна вважати блискучим політичним гравцем світового масштабу.
Про це повідомив колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт, передає The Washington Post.
Він пояснив, що Кремль в особі Путіна активно втручався у президентські вибори 2004 року в Україні, "просуваючи" Віктора Януковича, а пізніше примушував Україну вступити в Митний союз, перешкоджаючи її бажанням укласти угоду про вільну торгівлю з ЄС.
Далі він продовжив розповіддю про Євромайдан, коли Янукович, переконаний Путіним, застосував зброю проти демонстрантів, в результаті більше 100 людей загинули.
"Янукович покинув свою країну на початку 2014 року, Путін відповів анексією Криму, а також спробою вирізати з південних областей України так звану "новоросію". Кремль вважав, що це буде неважко. Потужна телевізійна пропаганда, "маленькі зелені чоловічки", навіювання своїм "гарячим головам" націоналістичних ідей, поставки важких озброєнь, грошові вливання – здавалося, цей шматок пирога того вартий! Але все це провалилося", – пише Більдт.
"Що стосується Путіна, він був змушений засвоїти урок, який повинен бути ясний з історії: вторгатися в інші країни – не найкращий спосіб заводити друзів. Україна, яка завжди була дещо розділена, тепер об'єдналася в своєму спротиві Росії. Нове покоління українців зростає, сприймаючи Росію як ворога, а не як друга", – констатує Більдт.
"Путіну, звичайно, хотілося б, щоб його запам'ятали в історії як лідера, який забрав Крим. Подивимося ще – питання Криму відкрите, – зауважує екс-прем'єр Швеції. – Однак Путін втратив все інше. Війська НАТО розміщуються в трьох країнах Балтії та Польщі. Європа збільшує оборонні витрати. Грузія щойно отримала безвіз з ЄС. Навіть Білорусія починає ставати неспокійною".

Related

Політика 5523651843317787554

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item