Із засновника WikiLeaks Ассанжа зняли звинувачення у зґвалтуванні


Прокуратура Швеції скасувала ордер на арешт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.
Розслідування справи про зґвалтування проти нього припинили, повідомляє ВВС.
Тепер 45-річний Ассанж зможе вийти на вулицю вперше за п'ять років. З 2012-го він постійно перебував у посольстві Еквадору в Лондоні.
Ассанж відреагував на новину. Опублікував у своєму Twitter задоволене фото без підпису.
У Twitter WikiLeaks пізніше поінформували, що Велика Британія має намір заарештувати Ассанжа під час спроби вийти з посольства. Але не говорить, чи отримала вже запит про екстрадицію від США.
2010 року двоє жінок заявили, що Ассанж домагався їх під час перебування в Стокгольмі. Влітку прокуратура Швеції розпочала слідчі дії проти нього. Ассанж звинувачення заперечував. Справу назвав політично вмотивованою.
Підозрюваного затримали в Лондоні 7 грудня того року за запитом шведських правоохоронних органів, які наполягали видати його. За кілька днів відпустили на свободу під заставу.
2012 року Ассанж звернувся до влади Еквадору з проханням про політичний притулок. Боявся, що шведська влада його заарештує і видасть США. У Сполучених Штатах раніше почали власне розслідування про розголошення секретних даних у публікаціях WikiLeaks.
Джуліан Ассанж заснував WikiLeaks 2007 року. На рахунку інтернет-ресурсу сотні тисяч викриттів.
Трансґендера Челсі Меннінґ, засуджену на 35 років за передачу секретних даних WikiLeaks, відпустили на свободу. Вона провела в ув'язненні 7 років.

Related

Події у світі 6582364568886698132

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item