Стала відома ціна нового Ан-132


Частка українських комплектуючих в Ан-132 складає близько 15-20%.

Літаки класу Ан-132 у базовій комплектації коштують приблизно 30-35 мільйонів доларів. Про це повідомив директор програми літаків Ан-132Д Олександр Хохлов в інтерв'ю Liga.net.

"Ми розраховуємо наблизитися за ціною до нижньої межі цього діапазону, в той час як конкуренти знаходяться ближче до верхньої. Часто літаки такого класу реалізують як літаки спеціального призначення: пошуку і розвідки, морські патрульні, постановники перешкод. Тобто, літак виступає платформою для розміщення спецобладнання", - сказав Хохлов.
За його словами, вартість таких модифікацій зі спецобладнанням може досягати 200 млн доларів при базовій ціні платформи 35 млн доларів. Він також додав, що частка українських комплектуючих в Ан-132 складає близько 15-20%.
"Програмне забезпечення та керуючий комплекс системи управління літака розробив НТК Екран. Виконавчі механізми поставляє харківський ФЕД. Паливні системи, авіоніка також розроблялися в Україні", - сказав Хохлов.
У той же час, він заявив, що не уповноважений назвати точний обсяг інвестицій у створення Ан-132. "Можу сказати, що в контракті на проектування і будівництво першого зразка Ан-132 Антонов з партнерами вкладався на паритетних засадах - 50 на 50%. Це стосується і фінансових, і трудових, і інтелектуальних вливань. На різних етапах проекту було сформовано до 9 спільних команд фахівців. Тому говорити, що саудівці дали гроші, а Антонов за них зробив літак - неправильно", - додав директор програми.
Нагадаємо, Ан-132Д - перший літак у лінійці Антонова без російських комплектуючих, що здійснив перший політ 31 березня 2017 року.

Related

Технології 1162968573991663136

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item