Навальний назвав референдум 2014 року в Криму "очевидною фальшивкою"

Навальний пообіцяв нормалізувати відносини з Україною в разі обрання його президентом
Російський опозиціонер Олексій Навальний в інтерв'ю Ксенії Собчак на телеканалі Дождь назвав референдум 2014 року в Криму "очевидною фальшивкою".
Він наголосив на необхідності проведення чесного референдуму в окупованому Криму.
"Що повинен зробити будь-який прекрасний, будь-який президент? Він повинен оголосити ще один нормальний, точніше, не ще один, а перший нормальний чесний референдум, який Україна, звичайно, не визнає з великою часткою ймовірності, ми розуміємо це", - вважає Навальний.
Навальний також висловив переконання, що у найближчому майбутньому Крим не буде визнаний ніким, але "фактично буде залишатися частиною Російської Федерації".
"Тут питання не в Україні й не в Росії, а питання у реальному волевиявленні жителів Криму, яке повинно бути визначено реально, а не так, як це було", - заявив він.
Окрім цього Навальний у разі обрання його президентом РФ пообіцяв виконувати Мінські угоди, вивести війська з Донбасу та почати нормалізацію відносин Україна-РФ.
"Я виконаю Мінські угоди. Їх вимагає виконати від нас світ, їх вимагає виконати Україна. Я виконаю російську частину Мінських угод, передам контроль над кордоном", - запевнив Навальний.
Першочерговим він вважає виведення військ та передачу кордону під контроль Україні.
"Безумовно, там є наші війська. Безумовно, там є збройні групи, які підтримують з Росією напряму, це багаторазово, в тому числі, визнали керівники цих невизнаних республік. Вони прямо говорять, що без російської підтримки, без російських військ вони не можуть воювати", - визнає опозиціонер.
По завершенню інтерв'ю він поставив риторичне питання ведучій програми, натякаючи на очевидну наявність російського втручання на українських територіях.
"А як ви думаєте, скажіть, будь ласка, Ксеніє, а хто там пенсії зараз платить? А хто там зарплати платить?" - підсумував Навальний.
Раніше повідомлялося, що російська журналістка Ксенія Собчак обурилась через закриття в Україні російських соцмереж ВКонтакте і Однокласники та записала звернення до президента Петра Порошенка.

Related

Події у світі 6333157922225927311

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item