Полторак: Україна бачить загрозу в російсько-білоруських навчаннях Захід-2017

Степан Полторак: Україна "адекватно реагуватиме" на проведення навчань Захід-2017
Масштабні російсько-білоруські навчання Захід-2017 становлять загрозу для України, заявив український міністр оборони Степан Полторак за підсумками зустрічі з генсеком НАТО Йєнсом Столтенбергом у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.
Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.
За словам Полторака, навчання Захід-2017 є надзвичайно потужними і можуть бути використані, щоб почати агресію не тільки проти України, але й проти будь-якої країни Європи, яка має спільний кордон з Росією. 
Міінстр оборони підкреслив, що Україна "адекватно реагуватиме" на проведення цих навчань, а НАТО посилить угрупування у Східній Європі.
"Передбачено величезне перекидання військ і маневри. Тільки для перекидання особового складу замовлено 4 тисячі вагонів. Це дуже велике угруповання і, звичайно, проведення таких навчань на кордоні з Україною є загрозою", - сказав Полторак.
Нагадаємо, 3 лютого штаб Західного військового округу РФ повідомив, що масштабні російсько-білоруські стратегічні маневри Захід-2017 пройдуть відразу на декількох полігонах як Білорусі, так і Росії.
Секретар РНБО України Олександр Турчинов не виключив, що навчання Захід-2017 можуть бути підготовкою до наступальної операції.
Крім того, МЗС Білорусі викликало посла України Ігоря Кизима за його критичні висловлювання щодо цих навчань.
У свою чергу генсек НАТО Йєнс Столтенберг зазначив, що Альянс буде уважно стежити за навчаннями Захід-2017.
Також Литва назвала російсько-білоруські навчання основним викликом для своєї нацбезпеки в 2017 році.

Related

Події у світі 339819324683845272

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item