НАТО витратить €2,25 млрд на реабілітацію учасників АТО


Північноатлантичний альянс відкрив трастовий фонд на €2,25 млрд євро для забезпечення реабілітації бійців АТО. Про це повідомив в. о. начальника Центрального військово-медичного управління Збройних сил Олександр Лабунець.
"НАТО відкрило цільовий фонд з проведення медичної реабілітації військовослужбовців. Його бюджет 2,25 млрд євро. Гроші підуть на закупівлі необхідного сучасного дорогого медичного обладнання, підготовку українських фахівців із реабілітації та розвиток центрів протезування. З початку АТО за підтримкою країн-членів НАТО 287 українських військовослужбовців пройшли реабілітацію й лікування за кордоном.
Переважно українських військових приймали медичні установи Німеччини, Естонії, Болгарії й Литви.
За підтримки США в Україні вводять медичну інформаційну систему "Е-Здоров'я", яка дозволяє вести базу даних поранених військових у зоні АТО й забезпечує доступ до інформації про кожного пораненого для працівників військових і цивільних медустанов", - сказав Лабунець, повідомляють "Українські новини".
Верховна Рада України законодавчо закріпила вступ до Північноатлантичного альянсу як пріоритет зовнішньої політики. Законопроект 8 червня підтримали 276 народних депутатів.

Related

Гаряча новина 9134301248317185747

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item