Україна увійшла в ТОП-30 світу по бойової потужності


Україна посіла 30 місце у рейтингу бойової потужності держав світу .
Рейтинг Military Strength Ranking був опублікований ресурсом Global Firepower.
З 132 країн, включених в список, перше місце по бойової потужності зайняли Сполучені Штати. За ними йдуть Росія і Китай. Україна на 30-му місці після Швеції, але перед Чехією.
За оцінками укладачів рейтингу, в Україні налічується 238 одиниць авіатехніки - 39 винищувачів 89 транспортних літаків, 2449 бойових танків. Україна має 18 млн осіб працездатного віку.
Рейтинг охоплює понад 50 факторів і оцінює не просто сумарна кількість озброєння, а його різноманітність і баланс різних видів зброї. Додаткові бали в рейтингу передбачені за розвинену логістику, промисловість, вигідне географічне розташування. Бонусом є членство в НАТО, так як передбачається кращий доступ до оборонних ресурсів.
Торік українська армія також займала 30 місце в рейтингу світових армій. Показники України дозволяють їй перебувати на 8-му місці найсильніших у військовому відношенні країн Європи. Наша країна випереджає Швейцарію і Чехію, але поступається Греції. Високий європейський рейтинг ВСУ підтверджує неодноразові заяви президента Петра Порошенка про те, що українська армія є однією з найсильніших на континенті. А трійку лідерів в Європі становлять армії Франції, Великобританії та Німеччини.

Related

Суспільство 5095350668095385653

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item