Петренко: З Газпрому стягнуто понад 80 мільйонів

На сплату боргу розшукувалися активи Газпрому

Мін'юст розпочав процедуру стягнення штрафу за зловживання монопольним становищем

 
Міністерство юстиції стягнуло з Газпрому до держбюджету України майже 81 млн грн. Про це сьогодні, 20 червня, на прес-конференції повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає LIGA.net.
 
Петренко нагадав, що рішенням Господарського суду Києва на Газпром на користь України накладено штраф у 171,93 млрд грн. за зловживання монопольним становищем, після чого Мін'юст почав процедуру стягнення коштів.
 
"Ви розумієте, що на території України в Газпрому особливих активів немає. Ми здійснили всі заходи щодо розшуку активів - нерухомого майна, інших активів, грошових коштів, які можуть належати цьому товариству на території України", - сказав він.
 
Петренко зазначив, що вже є перші результати з примусового виконання рішення суду. "Станом на сьогодні, з Газпрому на користь державного бюджету стягнуто 80,8 млн грн. - це кошти, виявлені на території України як такі, що належать цій компанії, у вигляді дивідендів від третіх осіб. Мін'юст заарештував ці кошти і на сьогодні процес списання та стягнення саме цієї суми завершений", - зазначив він.
 
Крім того, накладено арешт на виявлені активи - йдеться про акції номінальною вартістю 33,3 млн грн., що належать Газпрому в компанії Газтранзит.
 
За словами Петренка, пошук активів Газпрому на території України триває. Міністр зазначив, що після того, як будуть вичерпані всі національні інструменти розшуку активів Газпрому в Україні, використовуватимуться міжнародні інструменти правової допомоги з виконання рішення суду на території інших країн.
 
Нагадаємо, нещодавно суд дозволив Києву отримати прибуток Газпрому.
 
Крім того, в червні найбільший у Швеції пенсійний фонд АР7 продав свої частки в шести компаніях, включаючи російський Газпром, звинувативши компанію у порушенні Паризької угоди про захист клімату.

Related

Економіка 6139197328601610912

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item