Литва почала будувати паркан на кордоні з РФ


Вартість робіт становить понад мільйон євро.

У Литві сьогодні, 5 червня 2017 року, почалося зведення захисної огорожі на кордоні з Російською Федерацією. Про це повідомляє місцеве видання Delfi, посилаючись на інформацію Служби охорони держкордону Литви.

Згідно з повідомленням, до кінця року огорожу буде зведено на литовській стороні на ділянці протяжністю 44,6 км. Перший стовп огорожі буде вкопаний e межах села Рамонішкес Шакяйському району. Новe захисну огорожу буде збудовано в тій місцевості, де державний кордон проходить по суші.
 
Вартість робіт становить 1,335 млн євро, гроші були виділені з бюджету Литви. Так, на відрізках уздовж держкордону з Калінінградською областю буде побудований металевий сегментний паркан приблизно двометрової висоти з додатковим обладнанням.
 
Паркан буде зведений на ділянках від точки тристороннього перетину державних кордонів Литви, Польщі та Росії в районі озера Віштітіс і відрізками буде продовжений в Шакяйському і Вілкавішкском районах до Німану.
 
На всій протяжності 109-кілометрового кордону вздовж Німану прикордонна служба вже обладнала технічні системи спостереження за кордоном. Крім того, планується до 2020 року звести паркан на кордоні Литви з Білоруссю. За словами правоохоронців, ці огорожі зводяться з метою приборкання контрабанди й захисту від нелегальної міграції.
 
Раніше Латвія почала будувати паркан на кордоні з Росією. Мінімальна висота загороди складе 2,7 м, включаючи колючий дріт.

Related

Події у світі 7296515807769904182

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item