ТКГ погодила "хлібне перемир'я" на Донбасі


Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого "хлібного перемир'я" - дотримання режиму тиші на час збирання врожаю.
Про це повідомила Дар'я Оліфер - прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми.
За її словами, перемир'я повинне початися 24 червня 2017 року.
Крім того, українська сторона висловила обурення черговим випадком агресії щодо патруля СММ ОБСЄ, який стався в непідконтрольній Україні Ясинуватій 20 червня 2017 року.
"Ми категорично засуджуємо цю спробу залякати співробітників місії, вимагаємо знайти і покарати винних. На території ОРДЛО відбувається все більше насильства і погроз щодо співробітників місії. Так, починаючи з 23 квітня 2017 року, коли на території ОРЛО трагічно загинув представник СММ, кожен третій день відбуваються серйозні інциденти, пов'язані з безпекою СММ ОБСЄ", - написала Оліфер.
У той же час в гуманітарній підгрупі, за її словами, триває процес узгодження списків.
"Ми чекаємо визначення конкретних термінів і форматів звільнення заручників. У цій роботі бере участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська", - повідомила прес-секретар Кучми.
В економічній підгрупі, як зазначила Оліфер, продовжили роботу щодо забезпечення життєдіяльності інфраструктури Донбасу.

Related

Події в Україні 278066776955355356

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item