Вчені виявили нову користь від оливкової олії

Вчені виявили зв'язок оливкового масла з хорошою пам'яттю
Дослідники зі США з'ясували, що оливкова олія знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших когнітивних порушень.
За даними фахівців з Університету Темпла споживання оливкової олії захищає пам'ять і здатність до навчання і зменшує утворення бляшок і нейрофібрилярних клубків в головному мозку. Саме такі утворення є класичними маркерами хвороби Альцгеймера, пише Medical Express.
"Ми виявили, що оливкова олія зменшує запалення мозку, але найголовніше, вона активізує процес аутофагії, тобто знищення утворень в клітинах. Клітка мозку мишей, яких годували їжею, збагаченою оливковою олією, мала вищі рівні аутофагії і знижені рівні амілоїдних бляшок. Тому у них краще працювала пам'ять і взагалі нейрони добре контактували один з одним", - пояснив провідний автор дослідження, Доменіко Пратіко.
На думку авторів дослідження, споживання оливкової олії може принести більше користі, ніж споживання овочів і фруктів. Саме широке використання оливкової олії в раціоні людей, що живуть в районах Середземномор'я, в значній мірі відповідально за хороший стан їх здоров'я.
"Це захоплююче відкриття. Але зазвичай, коли лікар бачить пацієнта з підозрою на симптоми деменції, хвороба вже присутня. Ми хочемо знати, чи може додавання оливкової олії в їжу на більш пізньому етапі в раціоні зупинити або повернути назад хворобу", - додав Доменіко Пратіко.

Related

Здоров'я 3203577943096785415

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item