Для тих, хто боїться уколів. У США випробували пластир з вакциною проти грипу

Пластир може з’явитися в продажу в США за кілька років
У США пройшов перший етап клінічних випробувань пластир з вакциною проти грипу, який у майбутньому може замінити традиційні уколи, повідомляє ВВС.
Винахід розробили учені з університету штату Джорджія і університету Еморі. Наразі вони працюють над аналогічними продуктами з вакцинами від кору, краснухи, поліомієліту.
Зазначається, що пластир може з’явитися в продажу в США за кілька років.
Він містить капсулу з вакциною; на липкому боці, який клеють на шкіру, розташовані ряди мікроголок. Коли пластир наклеюють — голки вводять вакцину під верхній шар шкіри і розчиняються.
На думку винахідників, пластир може допомогти тим, хто не має можливості робити щеплення традиційно, наприклад, людям, що бояться уколів.

Фото: GEORGIA TECH
Фото: GEORGIA TECH


Перевагою пластиру є абсолютна відсутність болю при вакцинації. Пластир досліджували на ста волонтерах, частині з яких паралельно робили звичайні уколи. Уколи виявилися набагато більш болісними.
Як захист від грипу на 12 місяців пластир виявився настільки ж ефективним, як і традиційна ін'єкція. Понад 70% учасників клінічного випробування сказали, що в подальшому воліли б робити вакцинацію за допомогою пластиру.
Крім того, новинка може допомогти під час масової вакцинації в бідних країнах, оскільки пластир є набагато дешевшим і може зберігатися практично в будь-яких умовах.
Голки розчиняються, і це надає можливість без небезпеки викидати пластир зі звичайними побутовими відходами.

Related

Здоров'я 3873450994403837735

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item