У Сенаті США підготували закон про стримування Росії і летальну зброю для України


Комітет Сенату США з питань збройних сил закликав до нових заходів з протидії ворожим діям Російської Федерації за кордоном, зокрема, надання Україні летальної зброї.


Зокрема, пропонується розробити нову програму створення наступальної ракетної зброї наземного базування, заборонити використання Пентагоном програмного забезпечення російських компаній і зобов'язати його звітувати перед законодавцями про російську гібридну війну, передає "Голос Америки".


Підготовлений комітетом варіант законопроекту про асигнування на національну оборону на 2018 рік, схвалений в середу ввечері, також передбачає виділення Україні допомоги в сфері безпеки в розмірі 500 мільйонів доларів для боротьби з проросійськими сепаратистами, включаючи поставки летального зброї.

Документ також продовжує чинну заборону на пряме співробітництво Пентагону з російськими військовими, запроваджене після анексії українського Криму в 2014 році.
Крім того, комітет схвалив виділення 4,6 мільярда доларів на Європейську ініціативу стримування - проект Пентагону, націлений на зміцнення безпеки на східному фланзі Європи. Близько 100 млн дол. доларів з цієї суми підуть на підтримку спільної програми, в рамках якої Пентагон допомагає країнам Балтії "підвищити свою опірність і наростити потенціал для стримування російської агресії".

Цій ініціативі передували висновки високопоставлених представників американської розвідки про те, що російська влада намагалися вплинути на президентські вибори в США на користь президента Дональда Трампа.

"Комітет вважає, що Сполучені Штати повинні вжити додаткових заходів для стримування російської агресії, або за її межами або в кіберпросторі. Росія продовжує окуповувати Крим, дестабілізувати обстановку в Україні, загрожує нашим союзникам [по НАТО, - ред.], порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) і підтримує режим Асада в Сирії", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, документ санкціонує виділення 65 мільйонів доларів на програму досліджень і розробки ракети середньої дальності наземного базування, щоб почати скорочувати розрив, що виник в результаті порушення Росією договору про РСМД, але так, щоб це не було порушенням договору з боку США.


Нагадаємо, що, за даними голови Верховної Ради України Андрія Парубія, США можуть надати Україні оборонне летальне озброєння вже до кінця цього року.

Related

Події у світі 4913760731909722559

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item