У Росії створили "плащ-невидимку" для військових

Нова технологія дозволить надати радіопоглинаючі властивості будь-якій тканині

Концерн Тракторні заводи використовував в розробці останні досягнення наноіндустрії.

Нова розробка зробить російських військових невидимими для засобів розвідки противника. Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на концерн Тракторні заводи (КТЗ).

"Сама технологія поки не розкривається, хоча розробники не приховують, що використовували в ній останні досягнення наноіндустрії", - сказали в прес-службі концерну.

Стверджується, що нова технологія дозволить надати радіопоглинаючі властивості будь-якій тканині "практично без зміни її масових та інших параметрів, іншими словами - дозволяє зробити бійців, одягнених в звичайну уніформу, невидимими для радіолокаційних приладів розвідки".
Розробка дозволить створити легкі радіопоглинаючі або радіорозсіювальні матеріали, що застосовуються в сучасних засобах маскування рухомої військової техніки та особового складу.

"Сьогодні для цих цілей пристосовані різні маскувальні сітки, накидки на основі багатошарових тканих структур, лакофарбові покриття тощо. Всі вони важкі, чимало з них працюють в досить вузьких діапазонах довжин хвиль або мають низькі експлуатаційні характеристики", - сказали в концерні.

Крім того, в концерні повідомили, що нова технологія дозволяє створити для військових тканини з мембранним ефектом. Це досягається нанесенням на тканину тонкого фторопластового покриття зі спеціальними властивостями. Мембранні тканини широко використовуються в спортивному одязі, військовій уніформі і там, де людина змушена працювати в екстремальних умовах.

"Застосування таких тканин в екіпіровці військовослужбовців дозволить значно підвищити їхній комфорт при роботі в широкому діапазоні температур і навантажень", - зазначили в КТЗ.

Як повідомлялось, восени 2015 року стало відомо, що в США розробили перший функціонуючий "плащ-невидимку".

Related

Технології 7354610037395342899

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item