У ПАРЄ офіційно ініціювали відставку Аграмунта


Група депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зареєструвала в секретаріаті асамблеї пропозицію щодо припинення повноважень президента Асамблеї Педро Аграмунта, повідомляє Європейська правда.
За інформацією Європравди, під документом поставили підпис понад 160 депутатів. Це - рекордна кількість, досі жоден документ ПАРЄ не реєструвався з такою кількістю підписантів.
Правила асамблеї зобов'язують секретаріат опублікувати цей документ протягом 24 годин, після чого процедура відставки буде офіційно запущена.
27 червня в ПАРЄ ухвалили рішення щодо внесення змін до регламенту, дозволивши розпочати процедуру імпічменту президента Аграмунта. Зокрема, депутати отримають право звільнити Аграмунта за "втрату довіри", для цього необхідно мати дві третини голосів.
Нагадаємо, в ПАРЄ після поїздки президента Асамблеї Аграмунта на запрошення РФ до глави сирійського режиму Башара Асада розгорівся грандіозний скандал. Внаслідок чого бюро ПАРЄ абсолютною більшістю голосів висловила недовіру Аграмунту.
Сам же президент Асамблеї, виправдовуючись за свою поїздку до Асаду, заявив в письмовому зверненні, що   це був його приватний візит, який "став предметом маніпуляції з боку окремих російських ЗМІ".
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Аграмунт натякнув на свою відставку після закінчення сесії.
За словами депутатів, в кулуарах була досягнута домовленість з Аграмунтом про його відставку, однак, президент ПАРЄ так і не виконав своєї обіцянки.
26 червня група Європейської народної партії (ЄНП) у ПАРЕ прийняла рішення про недовіру   Аграмунту. Важливо, що він був делегований на посаду саме від цієї партії.

Related

Гаряча новина 3528725680446623923

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item