Полторак: Росія не відмовилася від ідеї захоплення України

Полторак запевнив, що Україна продовжить реформування сектора оборони
Нинішня ситуація на Донбасі свідчить про те, що Росія не відмовилася від планів захопити Україну, заявив міністр оборони Степан Полторак.
"Ситуація на фронті свідчить, що агресор - Російська Федерація - не відмовляється від ідеї захопити нашу країну", - сказав він на церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України ім.І.Черняхівського, пише Інтерфакс-Україна.
Разом з тим, Полторак підкреслив, що в таких умовах Україна буде продовжувати реформування сектора оборони і зміцнення української армії.
"Ми створили нові органи управління, об'єднаний оперативний штаб, ССО, поліпшили високомобільні війська, поліпшили систему підготовки, змінили систему логістичного забезпечення", - нагадав міністр.
Він також додав, що ті знання в питанні підвищення професіоналізму армії з використанням стандартів НАТО дозволяють зменшити свої бойові втрати і збільшити втрати противника.
"Знання та досвід - це те, що необхідно для перемоги. А сучасна техніка надходить і буде надходити", - резюмував він.
Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив , що антитерористичну операцію на сході України необхідно завершити і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. Він підкреслив, що за три роки військові дії на Донбасі переросли як за тривалістю, так і за масштабами формат АТО.
Президент України Петро Порошенко відреагував на пропозицію глави РНБО Олександра Турчинова скасувати АТО. Він наголосив на важливості забезпечення українських військових усіма можливостями і засобами для протидії російській агресії. Глава держави також заявив, що доручив розробити законопроект по реінтеграції Донбасу, який передбачає ряд заходів по поверненню окупованих територій України.

Related

Події в Україні 3758119683102234480

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item