Маємо привести Путіна до Гааги - Сергій Висоцький


Стратегія перемоги над Путіним і повернення анексованих територій - вибити стілець з-під його режиму за допомогою санкцій та перемог у міжнародних судах.
Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький в ефірі одного з телеканалів.
"Рубильник від цієї війни - у кабінеті Путіна. Якщо Путін скаже обстрілювати - будуть обстріли. І війську потрібно буде захищати нашу територію, доки Путін не перестане бути президентом і доки режим у Росії не розвалиться. Тому є важливі питання зовнішньої політики і питання консолідації зовнішньополітичних сил, які тиснуть на Путіна, які працюють з елітою Росії щодо його відсторонення від влади, які працюють з економічними санкціями", - сказав народний депутат.
Як приклад дипломатичної перемоги, до якої також долучилася й Україна, Висоцький назвав ухвалений вчора у США законопроект щодо розширення санкцій проти Російської Федерації.
Дискутуючи щодо того, як правильніше називати бойові дії на Сході України – війна чи АТО, Сергій Висоцький зауважив, що у перші три роки логіка проведення АТО була такою, що Україна та міжнародна спільнота, зокрема учасники Нормандської четвірки, "давали Путіну шанс зберегти обличчя шляхом виконання Мінських домовленостей", чекали від нього, що він виведе російські війська з Донбасу.
"Ця стратегія себе не виправдала, тому що Путін показав себе людиною без здорового глузду, людиною, яка живе вже десь у стратосфері. Йому наплювати, як житимуть росіяни, як почуватиметься російський олігарх.. У Путіна вже є якась його "історична місія", його розуміння того, що він "собіратєль зємєль руських". Це нісенітниця", - наголосив Сергій Висоцький.
Тому, на його думку, зараз для України дуже важливо вигравати на міжнародному фронті.
"А для того, щоб вигравати на міжнародному фронті, впроваджувати проти Росії ще більше санкцій, покладати на Росію ще більше відповідальності у міжнародних судах, нам потрібно прояснити термінологію та юридичний статус. Бо коли у нас юридично АТО, то до Гааги привести Путіна досить складно. А наша мета – привести Путіна до Гааги. І про цю мету ми дипломатично доводимо і до США, і до інших країн. І наша дипломатія успішно консолідує міжнародні інституції та уряди щодо запровадження санкцій та відповідальності. Це гібридна війна, і вона не вирішується лінійно", - заявив народний депутат.
Таким чином, як зауважив представник фракції "Народний фронт", для того, щоб звільнити свої території, Україні потрібно працювати у коаліції із зовнішнім світом.
"Лише у коаліції із зовнішнім світом ми можемо перемогти Путіна. Стратегія перемоги – вибити стілець з-під режиму Путіна, зробити так, щоб Путіна не було в Росії, щоб цей режим зазнав краху. І тоді вони самі будуть думати, як віддавати нам Крим і Донбас, аби з них зняли санкції та надали доступ до капіталів", - підсумував він.

Related

Політика 7623698063403632466

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item