Трамп закликав Катар негайно припинити фінансування тероризму

Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп закликав Катар "негайно" припинити фінансування тероризму, передає The Sun.
"Жодна цивілізована нація не може терпіти це насильство або дозволити цій підступній ідеології поширюватися на своїх берегах", - сказав він 9 червня на прес-конференції в Рожевому саду за підсумками зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.
Він наголосив, що Катар історично був спонсором тероризму "на дуже високому рівні", передає Reuters.
"Ми повинні припинити фінансування тероризму. Я вирішив... прийшов час звернутися до Катару з вимогою покласти цьому край", - сказав Трамп.
Нагадаємо, що про розрив дипломатичних відносин з Катаром оголосили Королівство Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ, Ємен, Лівія, а також Мальдівські острови, Коморські острови, Маврикій і Мавританія. Уряд Йорданії прийняв рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.
Дипломатичний скандал навколо Катару розгорівся на тлі підтримки владою країни "тероризму та надання фінансової допомоги терористичним угрупованням". 
За даними газети Financial Times, Катар заплатив терористам, пов'язаним з Аль-Каїдою, мільярд доларів, щоб звільнити з полону 26 членів королівської сім'ї, а також 50 осіб, захоплених бойовиками в Сирії.

Related

Події у світі 5776112387851654860

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item