Луценко вніс подання в Раду на фігуранта янтарної справи народного депутата Розенблата

Протягом 21 червня це вже четверте подання щодо нардепів на зняття імунітету. На фото - Розенблат (ліворуч)
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата фракції БПП Борислава Розенблата.
"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Б. Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис дол.", - написав генпрокурор у Facebook.
Також за підозрою у хабарництві та сприянні у прийнятті законів на замовлення від бізнесу фігурує народний депутат Максим Поляков.
19 червня охоронця Розенблата затримали під час отримання $200 тисяч хабара, які призначалися також і Полякову.
Всього за цією справою Національне антикорупційне бюро затримало сімох осіб, серед яких помічники нардепів, охоронець, активісти антикорупційної громадської організації.
Згідно з даними НАБУ, слідчі встановили щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад $300 тисяч. Хабарі призначалися для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури.

Related

Події в Україні 4288734715360124777

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item