СБУ: Уражені вірусом файли не можна розшифрувати


Вірус вражає пристрої під управлінням Windows.
Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, інформує Ракурс.
Так, вірус Petya.A атакує комп'ютери й автоматизовані мережі під управлінням ОС Microsoft Windows шляхом шифрування файлів користувача, після чого виводить повідомлення з пропозицією здійснити оплату ключа дешифрування в біктоінах в еквіваленті 300 дол. для розблокування даних.
"На сьогодні зашифровані дані, на жаль, розшифровці не підлягають", — наголосили у СБУ.
Також уточнено, що зараження комп'ютерів відбувається через відкриття шкідливих додатків (документи Word і PDF-файли), які були надіслані на електронні адреси.
"Атака, основною метою якої було поширення шифрувальника файлів Petya.A, використовувала мережеву вразливість MS17-010, внаслідок експлуатації якої на інфіковану машину встановлювався набір скриптів, які використовували зловмисники для запуску згаданого шифрувальника файлів", — додали у СБУ.
Найближчим часом СБУ планує організувати кілька публічних комунікаційних майданчиків для спільного обговорення пропозицій за участю представників громадськості, експертів, науковців, представників медіа та профільних органів держвлади.
Нагадаємо, в Україні сталася масштабна хакерська атака, що призвела до масових збоїв у роботі державних відомств, торговельних мереж, енергокомпаній, ЗМІ, банків і поштових сервісів, а також зупинила роботу платіжних терміналів у метрополітені Києва.
Поліція вже відкрила справу за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів і автоматизованих мереж в Україні.
При цьому вірус Petya.А поширюється не лише по Україні, але й по світу: масові атаки зафіксовано в Європі, Росії та Індії.

Related

Технології 8068352074457931043

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item