В Україні суд виніс перший вирок за порушення законів ведення війни щодо бойовика "ДНР"

За даними СБУ бойовик був затриманий в Слов'янську
Слов’янський міськрайонний суд Донецької області визнав винним українця в участі у терористичній організації "ДНР", сприянні Російській Федерації у веденні агресивної війни проти України та порушення законів і звичаїв війни. Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
Як зазначили у Генеральній прокуратурівперше в Україні злочинця засуджено за порушення законів і звичаїв ведення війни. Слідчі довели, що учасник "ДНР" утримував та конвоював військовополонених, яких утримували у  захопленому приміщенні Управління Служби безпеки України в Донецькій області.
"Він спільно з іншими терористами, всупереч Женевській конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949, користуючись беззахисним станом полонених та відсутністю можливості до самозахисту, застосовував до них фізичне насильство, наносив побої, мордував, погрожував вбивством, вчиняв інші дії, які створювали загрозу їх здоров’ю і життю", - йдеться в повідомленні.
Слідство знайшло щонайменше 30 бійців Збройних сил України, які потрапили під тортури вказаного бойовика.
Правоохоронці затримали його 10 лютого у Слов’янську.
Нагадаємо, у лютому Служба безпеки України оприлюднила відео затримання бойовика "ДНР", якого підозрювали у катуваннях українських військовослужбовців.


Раніше в ГПУ повідомляли, що слідство отримало свідчення від одинадцяти військовослужбовців, постраждалих від дій затриманого.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Related

Гаряча новина 4755848207077904141

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item