ООН: Призов кримчан порушує Женевську конвенцію

В ООН вважають, що заклик кримчан на військову службу в Росію порушує Женевську конвенцію

Кампанія за призовом порушує міжнародну заборону на військову службу у збройних силах держави, що окуповує, сказано в доповіді.

 
В ООН заявили, що заклик жителів Криму на військову службу в російській армії порушує положення Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Про це сказано в доповіді про права людини в Україні.
 
Як відомо, в цьому році Росія планує призвати в армію із Криму майже п'ять тисяч людей. Це на тисячу осіб більше, ніж у 2016 році.
 
"1 квітня 2017 року почалася щорічна кампанія із призову в армію Російської Федерації, яка щодо кримчан порушує міжнародну заборону на військову службу у збройних силах держави, що окуповує", - йдеться в доповіді.
 
В ООН відзначили, що проти жителя Криму, який відмовився служити в російській армії, порушили кримінальну справу.
 
"Під час прес-конференції 12 квітня військовий комісар Російської Федерації у Криму заявив, що проти жителя Криму, який відмовився служити в армії Російської Федерації, було порушено кримінальну справу", - сказано в документі.
 
У доповіді уточнюється, що це порушує положення Женевської конвенції.
 
"Відповідно до четвертої Женевської конвенції (стаття 51), окупуюча держава не може примушувати цивільних осіб на окупованій території служити у своїх збройних силах або допоміжних військах", - підкреслюють в ООН.
 
Тим часом перші призовники із Криму вирушили служити в Росію. До цього вони служили на території півострова.

Related

Події в Україні 1330201449783357430

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item