У Чехії ліквідували самопроголошене представництво ДНР


У Чехії суд ліквідував самопроголошене "представництво ДНР" як незаконне.
Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс у Facebook.
"Кінець чергового російського фейка: суд чеського міста Острава остаточно ліквідував так зване "представництво ДНР" як незаконне. Дякую міністерству закордонних справ Чехії й особисто міністру Любомиру Заоралеку", - написав дипломат.
"Засідання суду тривало недовго, лише дві години і близько 10 хв суддя читала постанову. Вона має 4 пункти і головний із пунктів це є ліквідація громадського об'єднання під назвою "представницький центр ДНР", адже його статут суперечить і чеському і міжнародному законодавству, яке забороняє виконувати державні функції без законних повноважень", - повідомила кореспондент "Радіо Свобода".
У вересні 2016 року так зване "МЗС ДНР" поширило інформацію, що в Чехії офіційно зареєстровано і відкриється перший в ЄС "представницький центр ДНР", головою якого є Нелі Лискова. У Чехії цю інформацію спростували і виключили можливість створення представництва бойовиків у країні.
МЗС України висловило ноту протесту чеським колегам у зв'язку з підтвердженням інформації щодо реєстрації т. зв. "представницького центру ДНР".

Related

Події у світі 5455983753083638994

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item