ЄС починає масштабну боротьбу з корупцією в Україні


В Україні запустили антикорупційну ініціативу Європейського Союзу в Україні загальним бюджетом у € 15,84 млн, розраховану на три роки.
Про це заявив комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган під час запуску антикорупційної ініціативи за підтримки ЄС та уряду Данії в Києві в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Я радий, що сьогодні ми розпочинаємо наймасштабнішу ініціативу з протидії корупції... ЄС хоче допомагати Україні й очікує від України дій у відповідь", - заявив єврочиновник.
Метою антикорупційної ініціативи є зміцнення зовнішнього контролю за процесом реформ із боку Верховної Ради, громадянського суспільства та ЗМІ.
Внесок Європейської Комісії в її функціонування становить EUR14,5 млн, МЗС Данії – EUR1,34 млн.
Ініціатива складається з трьох елементів, перший з яких передбачає посилення антикорупційних органів у веденні розслідувань, здійсненні кримінальних переслідувань, а також покарання випадків корупції. У рамках цього компонента будуть доступні різні види підтримки, як експертної, так і ІТ-допомоги.
Другий компонент передбачає створення консультаційної ради міжнародних експертів, яка сприятиме зміцненню можливостей Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції ретельно досліджувати законодавство у сфері боротьби з корупцією та стежити за впровадженням реформи.
Третій елемент сприятиме залученню громадянського суспільства та ЗМІ до антикорупційної діяльності, особливо в регіонах, шляхом надання грантів.

Related

Політика 5295558523415516302

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item