В Італії пропонують допитати Путіна в гучній справі


Адвокат італійського генерала Маріо Морі запропонував допитати президента РФ Володимира Путіна.
Пропонований допит пройде в рамках гучного судового розгляду у кримінальній справі "переговори Італійського держави - Мафія", повідомляє La Stampa.
Генерал Морі проходить у справі про секретні переговори між високопоставленими представниками італійської держави і ватажками мафіозного клану "Коза ностра", які, за версією прокуратури Палермо, мали місце на початку 1990-х років.
Адвокат Морі висунув пропозицію про допит Путіна у зв'язку з появою аудіозаписів "прослушки", на яких один з босів мафії говорить про вбивства в 1992 році двох суддів, які починали процес проти сицилійської мафії.
Один із загиблих суддів, Джованні Фальконе, також вів розслідування щодо використання мафіозними кланами Італії так званої "чорної каси КПРС".
У розслідуванні йому допомагав тодішній генеральний прокурор РФ Валентин Степанков, який пізніше написав книгу про приїзд Фальконе до Москви.
Колишнього главу спецпідрозділів карабінерів генерала Морі звинувачували в заступництві колишнього боса "Коза ностри". У 2013 році його виправдали за звинуваченнями в тому, що він нібито спеціально ухилився від захоплення одного з босів мафії. Прокуратура Палермо подала апеляцію на це рішення, але в червні 2017 року Вищий касаційний суд Італії підтвердив виправдувальний вирок.

Related

Події у світі 2175378911955784571

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item