Хто з депутатів проти або демонстративно утримався при голосуванні за вступ до НАТО


Момент істини, чи як? У Верховній Раді голосували за включення до порядку денного законопроекту №6470 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)». Якщо коротко, то ним внесено лаконічні, але історичні зміни до Законів «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» та «Про основи національної безпеки України». Ними виключено ті зміни, які колись були внесені Януковичем і наново зафіксовано, що наша мета – набуття членства в НАТО.


На текст проекту можна вийти за посиланням.

Після обіду проект мав бути розглянутий по суті та проголосований. Хоча й тут є проблема – депутати не хотіли скасовувати перерву, а тому за календарним планом (учора було заплановане тільки одне засідання), а отже в другій годині вони, ймовірно, розлізуться відпочивати до самого вечора...

І знаєте, хто проти або демонстративно утримався при голосуванні за визначення стратегічної мети – вступу до НАТО? Про тих, кого не було на місці й хто просто не проголосував, розмова окрема – тут питання дисципліни й відповідальності, а я про свідому позицію. Так от, «проти» звично Опозиційний блок (хтось чекав іншого?), утрималось «Відро» (воно ж «Відродження»). Так само очікувано БПП, НФ, Радикали, «Самопоміч» (хоча «патрійот» Семенченко міг би таки опинитися в цей час у залі) в абсолютній більшості «за». Кілька голосів дала «Воля народу», дивно повели себе пару нардепів з «Батьківщини» (бо більшість таки «за»): колишній рухівець Іван Крулько та «великий патріот і борцун» Ігор Луценко, які навмисно натиснули на кнопку «утримався». Це не випадок, коли «не встиг», «вибіг на секунду», «притисло». Це свідома позиція. Бо кажуть, що є в Раді тільки один спосіб проголосувати «за» і аж чотири «проти»: власне натиснути на червону кнопку, утриматися, вийняти карточку чи просто не проголосувати.

Але найцікавіший «подарунок піднесли деякі позафракційні. Знаєте, хто «проти»? Окрім слизького типа Безбаха, це Надєжда САВЧЕНКО! От і стало все остаточно на свої місця.

Ще є питання до прогульників-патріотів: Білецького, Парасюка, Мусія, Яроша, Бублика, Головка, ряду укропівців: ви хоч зрозуміли, що цього разу прогуляли?

Результат голосування тут.

Related

Політика 5994304756676448563

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item