СБУ припинила цілеспрямоване поширення з боку спецслужб РФ шкідливого ПЗ

Ілюстративне фото
СБУ спільно з іноземними партнерами припинила цілеспрямоване поширення з боку спецслужб РФ шкідливого програмного забезпечення.
Зокрема, шкідливе ПЗ розповсюджувалося з метою ураження інформаційних мереж об'єктів критичної інфраструктури України та інших країн світу.
"За результатами скоординованих процесуальних заходів, спільно з іноземними партнерами припинено розгалужену міжнародну мережеву інфраструктуру, побудовану спецслужбами Росії", - повідомляє прес-служба СБУ.
За допомогою цієї інфраструктури приховано, з використанням серверного обладнання, у тому числі українського хостингу, здійснювались цільові кібернетичні атаки (так звані АРТ-атаки - Advanced Persistent Threat) та зараження спеціальними видами шкідливих комп’ютерних програм об’єктів критичної інфраструктури України та інших держав.
Під час обшуків правоохоронці вилучили серверне обладнання, яке було задіяне в системі кібератак з боку спецслужб РФ. Зараз тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються причетні до протиправної діяльності.
27 червня, українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, здійсненої за допомогою вірусу Petya.A.
Хакерські атаки були націлені на об'єкти критичної інформаційної інфраструктури енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, об'єктів транспорту, низки банківських установ, телекомунікаційних компаній. Вірус атакував і Кабінет міністрів України.
Пізніше СБУ оприлюднила рекомендації щодо захисту від вірусу Petya.A.

Related

Технології 3591452071217860097

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item