Геращенко закликала міжнародні організації більш жорстко реагувати на події в зоні АТО

Ірина Геращенко
Перший віце-спікер Ірина Геращенко закликає міжнародні організації ООН та ОБСЄ до більш жорсткої реакції на події на Донбасі.
Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.
Геращенко зазначила, що ключовою темою зустрічі із заступником Генерального секретаря ООН, виконавчим директором структури ООН-жінки Фумзиле Мламбо-Нгуко в п'ятницю була ситуація на окупованому Донбасі і в Криму, порушення прав людини, дітей і жінок, сексуальні злочини, викрадення людей, незаконне утримання на окупованих територіях.
"Потрібна більш жорстка реакція міжнародних організацій, в тому числі структур ООН на такі ганебні випадки зафіксованих злочинів, як сексуальні домагання від п'яного бойовика до жінки-цивільної", - написала перший віце-спікер.
Вона додала, що Україна вимагає від міжнародних організацій відправити на ці території моніторингові місії для аналізу ситуації з правами людини, фіксації злочинів, збору достовірної інформації.
В іншому пості Геращенко також розкритикувала позицію ОБСЄ по звільненню заручників, яких утримують в ОРДЛО.
"Ну, і особлива біль - це позиція ОБСЄ, які над процесом, поговорили про заручників раз в два тижні, відзначили "прогрес", тому що поговорили без бійки, і знову роз'їхалися пити каву додому... до речі, ви чули хоч одну публічну заяву представників ОБСЄ, наприклад, щодо Ігоря Козловського або раніше, не звільненого з Донецького СІЗО підлітка? Я - ні", - написала вона.
Геращенко додала, що в останні місяці кількість заручників значно збільшилася за рахунок цивільних, яких хапають і садять на окупованих територіях саме за проукраїнську позицію.
Раніше повідомлялося, що Геращенко анонсувала візит генсека ООН в Україну.

Related

Гаряча новина 5036225082545957107

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item