Слідчі встановили схему, за якою кілер у справі Окуєвої-Осмаєва отримав український паспорт

Злочинці фіктивно одружуються на українках і отримують таким чином громадянство, використовуючи прізвище "дружин"
Співробітники прокуратури Києва спільно з колегами з Національної поліції встановили групу осіб, які причетні до видачі українських паспортів розшукуваним в Росії злочинцям.
Як пояснила спікер столичної прокуратури Надія Максимець, мова йде також про спосіб, за яким кілер, що намагався вбити добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва, отримав українські документи.
Схема полягала у фіктивному одруженні на українках. Для прискорення процесу до Органів реєстрації актів цивільного стану подавалися фіктивні документи про нібито вагітність "дружин". Потім шлюби розривалися буквально протягом місяця, а розшукувані особи залишалися із прізвищами дружин.
Правоохоронці встановили щонайменше п’ятьох злочинів, які перебувають в розшуку та які таким чином легалізувалися в Україні, змінивши імена.
"Серед них, зокрема, екс-начальник управління організації матеріально-технічного забезпечення МВС Російської Федерації, помічник заступника Міністра МВС РФ, який розшукувався за розтрату бюджетних коштів, його пособник, організатор та учасники злочинних організацій та інші особи", - йдеться в повідомленні.
В порядку ст. 208 КПК України вже затримано та повідомлено про підозру чотирьом особам, у тому числі помічнику заступника Міністра МВД РФ.

Кілер, який спробував вбити Адама Осмаєва і Аміна Окуеву
Нагадаємо, раніше столична поліція оголосила про підозру кілеру, який 1 червня здійснив у Києві замах на бійців добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву. При цьому глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слід від замаху на добровольця Адама Осмаєва веде до російських політиків.

Related

Гаряча новина 2862923639493473266

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item