Шашлик зі свинини — смачніше не буває


Ось і почався «шашликовий сезон», передчуваючи задоволення від трапези на природі, ми старанно маринуємо м’ясо, прагнучи приготувати найсмачніший шашлик, і тим самим здивувати друзів і рідних.

Як не помилитися і зробити дійсно дуже смачний і апетитний шашлик зі свинини? Читайте про це в нашій статті.
Вважається, що «справжній» шашлик можна приготувати тільки з баранини, шашлики з яловичини і курки теж користуються популярністю, але є, швидше, шашликами «на любителя», ну а шашлик зі свинини загальновизнаний як самий ароматний і смачний. Він при правильному приготуванні завжди виходить дуже засмаженим, рум’яним, апетитним, смачним і дуже ніжним. Якщо ви хочете в рази збільшити свої шанси на успіх в приготуванні шашлику, вибирайте свинину, і не помилитеся!
Однак навіть саме відповідне для шашлику м’ясо можна зіпсувати, підготувавши його неправильно, тому ми розповідаємо про те, як правильно робити шашлик зі свинини.

Вибір м’яса для шашлику із свинини

Купувати для шашлику зі свинини слід ошийок або шийку — такий шашлик буде самим м’яким і соковитим. Однак прекрасно підходять також і корейка, і поперекова частина, і грудинка.
Не купуйте для приготування шашлику м’ясо лопатки або окіст — страва може вийти сухою і жорсткою.
Жиру в м’ясі повинно бути небагато, але бути присутнім він повинен, щоб м’ясо не вийшло занадто сухим.
Для будь-якого шашлику, і свинячого в тому числі, краще вибирати охолоджене, а не заморожене м’ясо, але у випадку зі свининою заморожений варіант все-таки допускається, тільки тоді його розморожуванні потрібно приділити особливу увагу: розморожувати при температурі не вище +5 — в холодильнику. Чим більш повільно буде розморожене м’ясо, тим краще воно збереже свої смакові і поживні якості.
Якщо розморожувати свинину в мікрохвильовці або при кімнатній температурі, шашлик вийде жорстким, несмачним і сухим.
Безумовно, до вибору охолодженого м’яса також краще підійти відповідально — воно має бути свіжим, а це означає приємно запах і рівний рожевий колір.

Як замаринувати свинину для шашлику

Варіантів маринадів для шашлику зі свинини — океан. Це і прості поєднання, оскільки сік лимона з цибулею і перцем, і маринади, соуси і обмазки з екзотичних фруктів і найрізноманітніших спецій. Найпростіший варіант — використовувати сік лимону, ріпчасту цибулю і ваші улюблені спеції, що підходять для свинини. Для маринування цього м’яса підходить практично все: і свіжі трави, і прянощі, і аджика, і фруктові соки, і вина.
Як замаринувати свинину для шашлику
Варіанти маринадів для свинячого шашлику (на 2 кг свинини):
  • 6 цибулин великих, дві столові ложки трав (кінза, базилік, майоран, шавлія тощо), одна чайна ложка солі великої, червоний та чорний мелений перець — маринувати 6-12 годин;
  • 5 цибулин великих, 100 мл води, три столові ложки рубаної петрушки, дві столові ложки рубаною кінзи, 1/2 лимона (сік), по одній чайній ложці крупної солі, меленого коріандру, мускатного горіха меленого, червоний та чорний перець — маринувати 3 години;
  • на один кілограм свинини: 2 цибулини червоних, 1 пучок зелені (наприклад, базилік + шавлія або ін варіанти за смаком), пів склянки сухого білого вина, дві столові ложки масла оливкового, по 1 ч.л. цукру, крупної солі, чорний перець — маринувати 3-5 годин;
  • на один кг свинини: одна цибулина, один зубчик часнику, 250 мл йогурту натурального без добавок, по одній ч.л. імбиру меленого, коріандру, кмину, цукру, 1 ст.л. рубаної кінзи, 1 щіпка кардамону, червоний перець, сіль — маринувати 3 години.

Приготування шашлику зі свинини — етапи

Отже, ви вибрали гарне м’ясо, визначилися з маринадом. Наступне, що потрібно зробити після розморожування м’яса — нарізати його. Як правило, для шашлику свинину нарізають кубиками близько 3-5 см, потім складають у маринад і витримують потрібний час.
Приготування шашлику зі свинини - етапи
Чим більш молодою буде свинина, тим менше її потрібно буде витримувати в маринаді.
Маринувати свинину можна також, крім перерахованих варіантів, в пиві, свіжих соках фруктових та овочевих, квасі, кефірі, майонезі, оцті (таке м’ясо виходить менш соковитим).
Багато кулінарів не додають в маринад сіль, вважаючи, що м’ясо стає через неї жорстким. Часто шашлик солять вже при подачі в готовому вигляді.
Що стосується дров для вугілля, над якими буде готуватися шашлик, то вони можуть бути будь-якими — осиковими, березовими, яблуневими, вишневими, горобиновими, липовими і т.д. Можна купити готові вугілля.
При смаженні шашлик потрібно регулярно і рівномірно повертати, а періодичне збризкуванні маринадом чи сумішшю води та вина додасть йому особливу соковитість.
Ми зібрали для вас найсмачніші і при цьому прості варіанти приготування шашлику зі свинини.

Рецепт шашлику зі свинини в томаті

Знадобиться:
  • 2 кг свинячої м’якоті
  • дві цибулини
  • 1 пучок свіжої зелені
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. меленої паприки
  • червоний гострий перець за смаком
  • мелений коріандр
  • чорний перець.

Як приготувати шашлик свинячий в томаті

Дрібно посікти зелень, півкільцями нарізати цибулю. Нарізати м’ясо шматками по 2 см, скласти в глибоку миску, додати зелень, цибулю, томат, спеції, влити 1 стакан або скільки знадобитися, щоб покрити все м’ясо маринадом охолодженої кип’яченої води, перемішати, не солити, залишити в маринаді на ніч. За 2 години до приготування шашлику в маринад можна додати сіль. Нанизати свинину на шампури щільно, смажити над вугіллям.
Визначити готовність шашлику можна, розрізавши найбільший шматочок м’яса ножем — повинен виділитися прозорий сік.

Рецепт швидкого шашлику зі свинини

Знадобиться:
  • 2 кг шиї свинячої
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 5 аркушів лаврових
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 щіпка шафрану, сіль.

Як приготувати швидкий шашлик зі свинини

Порційними шматочками нарізати м’ясо, укласти в чан для маринування, цибулю перекрутити на м’ясорубці і додати кашу до м’яса, поперчити, покласти шафран, лавровий лист, сіль, перемішати все як слід, дати промаринуватися 10-15 хв, нанизати на шампури і смажити шашлик звичайним способом.

Рецепт шашлику з свинини в шампанському

Знадобиться:
  • 2,5 кг свинячого ошийка
  • 1 пляшка шампанського сухого
  • 5 ріпчасті цибулини
  • спеції та приправи за смаком, сіль.

Як приготувати шашлик зі свинини в шампанському

Нарізати м’ясо, кільцями нашаткувати цибулю, викласти їх в емальований посуд, приправити спеціями, підсолити, влити шампанське, перемішати, маринувати 1 годину. Готувати шашлик над вугіллям.

Шашлик зі свинини в молочному маринаді

Знадобиться:
  • 1 кг свинини з салом
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 склянки молока
  • по 1 болгарському перцю помідорів, цибулині, моркви
  • 4 ст.л. цукру
  • чорний перець.

Як зробити шашлик зі свинини в молоці

Молоко влити в каструлю, покласти чорний мелений перець, сіль, цукор, 10-15 хв проварити на повільному вогні, дати охолонути. Нарізати свинину шматочками, натерти сіллю і часником, покласти в молочний маринад, на 4-5 годин залишити. Нанизати на шампури м’ясо, чергуючи його з шматочками солодкого перцю, кільцями цибулі, гуртками помідорів і моркви, смажити шашлик, періодично поливаючи молочним маринадом.

Рецепт пікантного шашлику зі свинини

Знадобиться:
  • 1 кг м’якоті свинини
  • 2 лаврових листа подрібнених
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 4 чайної ложки паприки
  • 3 ч.л. меленого кмину
  • по 2 ч.л. подрібненого базиліка і насіння коріандру
  • 1/2 ч.л. меленого імбиру
  • за смаком — мелена кориця
  • мелений мускатний горіх
  • пекучий червоний перець
  • мелений чорний перець
  • сіль.

Як приготувати пікантний шашлик зі свинини

М’ясо промити, обсушити, кубиками нарізати. Перемішати паприку, кмин, коріандр, імбир, базилік, лавр, корицю, чорний та червоний перець, олія оливкова, мускат, сіль. У пряну суміш покласти шматочки м’яса, перемішати. Під кришкою залишити м’ясо в холоді на 8-12 годин, за цього час кілька разів перемішати. Нанизати свинину на шампури, смажити над вугіллям до готовності, при подачі можна полити соком лимона.

Тонкощі приготування шашлику зі свинини


Тонкощі приготування шашлику зі свинини
  • Не ріжте м’ясо занадто дрібно — шашлик вийде сухим, тому що м’ясо втратить свої соки;
  • Не повертайте шампури над вугіллям занадто часто — м’ясо можна пересушити;
  • Не допускайте появи язичків полум’я;
  • Якщо при смаженні над вугіллям з м’яса виділяється сік, який капає на вугілля, то шашлик потрібно періодично збризкувати його маринадом, інакше м’ясо може пересушити.

Related

Смачно 7134311564693565033

Дописати коментар

Follow Us

Translate

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Followers

Варто подивитись

Виберіть бажане відео, натиснувши "PLAYLIST" у лівому кутку цього програвача.

Facebook

Кількість переглядів

Яндекс.Метрика
item